使用天數:2,350天
Helen的扮靚分享小天地
博客簡介

一個不是專家, 但還是很想分享自己扮靚心得的人...

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 27193
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 水魚婚前必做療程 - 勁過HIFU+水光槍 臨近年尾又到去飲去派對的月份,有幾個絲打更加是準新娘, 幾個女性朋友一到呢類場合,梗係有不少明爭暗鬥, 為要爭做最索爆的主角,HIFU+水光槍成為最搶手的療程, 不過呢兩個都係勇者先會做,因為又痛又有創傷性, 女人最怕要捱過downtime。 早幾日見到成日有好介紹的水魚在加入準新娘大作戰隊伍後, 也四出搜尋最有效又安全的療程,這女子聰明又見多識廣, 最終搵到個最新療程可以勁過HIFU+水光創,竟然唔痛又無創傷性, 簡真係姊妹的最大福利。 * * * * * 舊式Hifu VS 水原共生 (水魚) Hifu這2年熱得不得了,我也趁自己婚前買了3次套票好讓自己大婚那天有最緊緻的臉型(你也知啦,姐是水腫的包包臉),第一次大約是婚前4個月,第二次就是婚前1個月,效果真是有了,但也因為太痛不得不放棄打第三次

     

    beautywomenn 27,193

  • 邊個話啤酒一定係對女人唔好嫁? 成日聽人講飲啤酒都身體唔好, 又會易肥, 又會有啤酒肚.... 但其實原來啤酒係美容方面都好有用嫁!!!!! 啤酒洗頭更濃密 其實啤酒裡面可是有大量的維他命B及蛋白質,這可是對頭質很有幫助啊。只要每一次用洗頭水洗頭後,再用啤酒洗一次,然後再沖水就可以。(或者再加護髮素) 做Mask可以降pH 釀酒用的啤酒花其實是可以降低pH值,,只要將啤酒加上蛋白、橄欖油、杏仁精及原味乳酪,就可以做出一個有效降pH的面膜。 啤酒足浴軟腳皮 用半瓶啤酒加一盤暖水,然後再泡過15分鐘,就可用來放鬆你腳底的皮膚。而啤酒內的酒精,更是天然的殺菌劑!

     

    beautywomenn 2 27,193

  • (Sherman)成功求婚後,正當外界祝福兩人修成正果之際,卻被爆日前與女友慶祝情人節後,相約新歡撐枱腳直落玩,更明目張膽十指緊扣兼「咀嘴」,明剃正印眼眉!不少網友戥Sherman不值鬧爆Deep,而Sherman昨日透過網誌回應事件,直認唔開心:「心裏不舒服,但現在我們會好好處理我們的關係。」並承認兩人曾談論婚事:「有談論過、計劃過,哪有女人不想踏上完整的婚姻之路?但真的還在遙遠的將來。」 我覺得不少女仔都會對不忠男覺得討厭同憎恨, 但事實上, 當自己既另一半做左不忠男既時候, 又會無條件咁原諒佢, 一次又一次。 可惜, 有D男人係唔知知錯, 我唔知佢地係抱住貪新鮮既態度 定係佢地覺得呢件事無咩問題, 先會一次又一次咁偷食? 但我真係覺得一次不忠 百次不容! 有時候學懂放手, 未嘗唔係一件好事!

     

    beautywomenn 27,193

曾刊登專欄的文章

愛情路上 一次不忠 百次不容?

(Sherman)成功求婚後,正當外界祝福兩人修成正果之際,卻被爆日前與女友慶祝情人節後,相約新歡撐枱腳直落玩,更明目張膽十指緊扣兼「咀嘴」,明剃正印眼眉!不少網友戥Sherman不值鬧爆Deep,而Sherman昨日透過網誌回應事件,直認唔開心:「心裏不舒服,但現在我們會好好處理我們的關係。」並承認兩人曾談論婚事:「有談論過、計劃過,哪有女人不想踏上完整的婚姻之路?但真的還在遙遠的將來。」 我覺得不少女仔都會對不忠男覺得討厭同憎恨, 但事實上, 當自己既另一半做左不忠男既時候, 又會無條件咁原諒佢, 一次又一次。 可惜, 有D男人係唔知知錯, 我唔知佢地係抱住貪新鮮既態度 定係佢地覺得呢件事無咩問題, 先會一次又一次咁偷食? 但我真係覺得一次不忠 百次不容! 有時候學懂放手, 未嘗唔係一件好事!

都市人既 「病態」你中左幾多樣?

最近睇到一篇有趣既文章, 就係關於都市人既 「病態」, 大家都黎睇下自己中左幾多樣啦! 我都中左4樣!! 哈哈 1. WiFi 癲狂症 病徵:沒有WiFi了嗎?沒有流動數據了嗎?令人抓狂了!!!自從有了智能裝置之後,人們自此就為上網而瘋狂起來,一沒有收到任何網絡數據就會立即發瘋,不論是任何原因,也要找到訊號才會罷休! 2. 相機食先症候群 病徵:去到餐廳,大家當然第一時間是叫菜。但是一旦菜來到台上,人們顧著的並不再是享用眼前的美食,而是先讓手上的手機、相機食先。這個病症特別會在女士間廣泛傳播,大家要留意留意呢! 3. 手機恐懼症 病徵:死了死了!今天急著出門忘了帶手提電話!!沒錯,您試試在某天放下手機就出門去,當日您就必定會渾身的不對勁。的確,如果忘了帶電話,真的會令人想死,好像自己一整天都活在山洞裡面呢。 4. 「希望在明天」的妄想症 病徵:雖然我們經常會說「今天的事,今天做」,但是來到最後關頭,很多時候我們也會將這句話變成了「不要緊,希望在明天,

2015既預算案又到啦!

2015既預算案又到啦! 財政司司長曾俊華將於明日(25日)發表新一份財政預算案。據本報獲悉,今年港府庫房大水浸,預算案的一次過紓困措施,將大幅加碼,中產將最受惠,退稅上限料逾1.5萬元。 唔知今次會退幾多稅呢?