使用天數:2,382天
Chiu Ck
博客簡介

喜愛旅遊, 攝影, 電影, 3c產品。 座右銘︰想做就做,尤其當你無野可以輸既時候。

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 20823
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 今日約左朋友入愉景灣行同埋食BUFFET~ 愉景灣聽就聽得過, 但都係頭一次去~ 係中環3號碼頭搭船入去, 半小時一班~$37 單程 搭二十分鐘就到了 一去到碼頭就先睇下地圖, 同埋酒店位置, 睇到有free shuttle 入去的~ 原來都幾多巴士去東涌欣澳~ 呢到感覺好似赤柱~有個廣場, 周圍好多樹 :) 都幾輕鬆咁~ 個天開始靚 :) 好耐冇睇過呢D雲啦!! 行行下, 朋友竟然發現了毛毛蟲~ (本來佢睇到紅色頭仲以為係甲蟲 :P ) 又可以試下枝MARCO鏡^^ 獻醜了~~~~ 仲見到有隻蜘蛛仔~ 好鍾意呢朵花 :) 色好和諧~ 秋天, 真的很美 我覺得好靚, 不過發現..

     

    ck1001 20,823

  • Day2馬奴干島浮潛, 貴價海灘餐廳, 味雅海南雞, 按摩, Old town cafe 因為第一日太悶, 我地決定第二日一早就去浮潛, 搭9點SHUTTLE, 因為太早, (係KFC同M記都未開) 我地求其簡左間小茶餐廳叫左個拉茶同咖央食~ 拉茶都係富源好飲D~ 咖央超好食!!!可能因為好熱~ 我地仲有BOILED EGG~ 早餐剛剛好~ 去到WS, 我地轉TAXI 去JESSELTON POINT~ RM11, D COUNTER 好似個個都冇分別, 之前聽朋友講其實好似好多間, 但背後都係一兩間擁有的~ 問左D人, 佢地話今日天氣唔好, 唔可以雙島, 只可以簡一個, 我話我地要去浮潛, 簡邊個好? 佢提議馬奴干島, 我話沙比唔好嗎?佢話今日天氣唔好, 唔好去, 馬奴干島大D~ 咁就聽佢話, 俾左大約RM 60.4 2個人~ 好快就上得船, 個天真係好暗.....

     

    ck1001 20,823

  • 蒲台島, 相信好多人都去過, CK仔終於去左了! 又講下去之前既印象: 1) 好早要係某某地方集合出海, 每日航班極少. 2) 應該都係睇到好靚風景, 好似塔門咁 搵左一輪資料, 最終決定八點九係炮台山集合, 買埋個M記早餐就去搭巴士去香港仔碼頭, 再搭10AM船出發. 呢個時間, 呢個地點...我只係諗到一樣野 我返工都冇咁早..... 皆因CK仔都係O係炮台山返工.平日返...最早都只係九點半.... 1年只有1,2日8點幾返到公司. 講到呢到, 只能說句︰為左睇靚景, 影相, 我可以去到幾盡? 炮台山清風街搭38/42巴士. 本來以為係O係電車路上既巴士站, 原來要再行前D, o係往天后方向既橋底巴士站. 係炮台山工作都年半, 但我一直都唔知有呢個站, 大家記得唔好去錯啊 :) 好好彩, 一去到就有車, 0905上車, 大約0925到落車. (不過預等車同搭車, 都係最好預45分鐘啦)

     

    ck1001 20,823