使用天數:433天
PuiPui
博客簡介

Pui Pui係化妝師,亦係blogger,除左提供化妝服務,仲會為大家分享各種好用嘅護膚品同化妝品架!

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 11894
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 排真係好鬼熱,就算悉心打扮,出門口一陣就已經出曬汗再加上我有做瑜珈嘅習慣,一定要用啲持久防溶妝嘅粉底先得! Revlon冠軍粉底ColorStay™持久無瑕水潤粉底液,共有5種亞洲人專用嘅色調同2種不同配方,就算中性/乾性及混合性/油性都可以用,而且2種配方不含油份㗎! ColorStay™ 24小時持久不脫色效果,柔和毛孔及瑕疵,打造細緻貼服妝容,又有清爽嘅妝感,防汗、抗溶妝效果,加強底妝持久度 時間鎖延技術(Time-Release technology),維持肌膚水油平衡,讓妝容更持久貼服,24小時保持岩岩上完妝嘅效果添㗎! 中性/乾性肌膚配方 蘊含高效保濕成份,包括4種植物萃取(白花百合鱗莖/北美聖草發酵物/錦葵/大花蕙蘭)和透明質酸 防汗抗溶妝效果,加強底妝持久度 半啞光妝效,具中度遮瑕⼒ S

     

    puipui310 11,894

  • 每隔幾個月我都會補染一下髮根,雖然只係染個髮根,不過都對頭髮有傷害㗎嘛! 日本大熱Pantene「髮の神仙水」採用「日本No.1神仙水的概念」,針對染燙髮人士新品,真係岩曬我喇!Pantene「髮の神仙水」延續神仙水深層修護神奇功效,以3層超導滲透科技提升 柔韌力:Liposhot超微滲透因子,強化角蛋白連接,讓頭髮變強壯 水潤度:Pro-V維他命原B5,修護返頭髮嘅膠原蛋白,改善返乾燥嘅毛躁,令髮質保濕潤澤 護色力:氨基酸,減少因氧化造成嘅染色髮流失,幫助鎖色護色同保持亮麗光澤 Pantene「髮の神仙水」仲有我最鍾意嘅粉紅玫瑰金包裝,高貴包裝!同國際調香師配製嘅蘋果和玫瑰香添,就算唔洗噴香水都keep住香噴噴啊 神仙水系列中仲有「髮の雙鑽精華」免沖洗護髮精華 革命性護膚品級雙管設計,「髮油+乳液」合一 幫助鎖水修護,改善髮質,令頭髮亮澤不油膩! 榮

     

    puipui310 11,894

  • 每個星期我都有keep住做運動嘅習慣,我最鍾意係運動前進食SOYJOY大豆果滋棒,可以係運動期間釋放持久能量! 不但適合運動前後進食,就算日常做小食都好好味㗎!而且SOYJOY係低升糖指數食物,可穩定血糖,提供飽肚感,最重要係不含人造色素、人造香料及人造糖精,咁就放心食用啦!

     

    puipui310 11,894